23 Nov 2010

2V relansează publicația studențească „Nord” într-un format nou

0 Comment

Asociația „Voluntari pentru Viitor” (2V) a lansat marți, 23 noiembrie 2010, la Universitatea de Nord din Baia Mare, o nouă ediție a publicației studențești „Nord” (redactor-șef: Andreea Achim, anul II, Jurnalism; manager: Lucrețiu Pop, anul II, Comunicare și relații publice). După o întrerupere de aproape un deceniu, actualii studenți ai universității (îndeosebi cei de la Facultatea de Litere) și-au propus să readucă la viață revista editată încă din primii ani de învățământ superior băimărean.

Numărul de față cuprinde, printre altele, o prezentare a specializării Jurnalism, informații referitoare la diverse cursuri (de limba chineză, de aprofundare a limbii engleze, de dezvoltare personală), un editorial semnat de coordonatorul primelor numere ale revistei (dr. Teodor Ardelean), un interviu cu un cadru didactic, cronici de teatru și de film, opinii (transmise de corespondentul din Italia, George Nicoară, absolvent al Facultății de Litere).

Remarcăm deschiderea către colaborarea cu liceele băimărene prin publicarea de articole redactate de elevi (aparținând specializării Filologie-Jurnalism, de la Colegiul Național „Vasile Lucaciu”), prin inserarea unor ilustrații (realizate de elevi ai secției de Arhitectură și design, de la Liceul de Artă), precum și prin editarea unor informații referitoare la specializările ce pot fi urmate la Universitatea de Nord.

Editarea prezentei publicații constituie o dimensiune relevantă a preocupărilor membrilor Asociației „Voluntari pentru Viitor”. Paleta de activități organizate de aceștia este mult mai largă, presupunând – pe de o parte – implicarea în proiecte și programe locale și naționale, iar pe de altă parte, organizarea de acțiuni în cadrul cărora tinerii băimăreni, cu precădere studenții, au posibilitatea de a-și forma și dezvolta competențe, contribuind în același timp la progresul comunității în care trăiesc.

[top]
Lasă un comentariu