27 May 2011

KidsFest – un eveniment dedicat copiilor de toate vârstele

0 Comment

De Ziua Copilului, Asociația „Voluntari pentru Viitor” (2V) și partenerii organizează miercuri, 1 iunie 2011, prima ediție a festivalului pentru copii – „KidsFest”. Festivitatea de deschidere va avea loc la ora 12, lângă Monumentul Ostașului Român, urmând ca activitățile desfășurate de către cei peste 20 de parteneri să continue până spre seară.

Proiectul reunește mai multe ONG-uri și instituții din Baia Mare pentru a oferi copiilor un 1 iunie de neuitat. Aceștia vor participa la o multitudine de jocuri, concursuri, demonstrații sportive, piese de teatru, precum și la o paradă de modă pentru cei mici.

„1 iunie este Ziua Copilului. Mai mult decât atât — declară Andreea Achim, coordonatoarea proiectului —, este ziua în care toți copiii din lume ar trebui să fie bucuroși, să se distreze și să zâmbească. Prin KidsFest dorim să aducem zâmbetul pe fața copiilor din orașul nostru printr-o serie de manifestări dedicate special acestora.”

Fiind Anul European al Voluntariatului, „KidsFest” își propune, de asemenea, o nouă manieră de promovare a voluntariatului și a organizațiilor nonprofit implicate. Totodată, lucrând împreună, vom constitui ceea ce am putea numi o comunitate de tineri voluntari, uniți pentru binele orașului.

„Cu toate că până acum ne-am făcut cunoscuți datorită ziarului Nord editat de către 2V — mărturisește președintele Asociației „Voluntari pentru Viitor”, Lucrețiu Pop, de această dată ne-am aventurat într-un domeniu mai puțin familiar nouă, cel al organizării de evenimente, inclusiv pentru copii. Consider că această experiență va fi una pozitivă atât pentru 2V, cât și pentru Baia Mare, noi încercând să ne implicăm acolo unde știm că putem realiza ceva deosebit.”

Deoarece au răspuns invitației noastre un număr atât de mare de organizații și instituții, care vor oferi celor prezenți aproape 40 de activități dintre cele mai captivante, ne așteptăm ca fiecare persoană (copil, adolescent, tânăr) să găsească cel puțin o activitate care să o atragă.

Programul manifestărilor, partenerii și sponsorii pot fi găsite pe pagina web a asociației (www.2ve.ro).

[top]
Lasă un comentariu