11 Jul 2011

2V a început drumul către albumul Băii Mari

0 Comment

Asociația „Voluntari pentru Viitor” (2V) a început luni, 11 iulie 2011, primele activități în cadrul proiectului „Baia Mare – Dincolo de obiectiv!”. Întâlnirea a avut loc în spațiul oferit de Fundația „Maratin” (Casa Tineretului) și a avut ca scop cunoașterea participanților, explicarea mai detaliată a proiectului și clarificarea eventualelor nelămuriri.

În urma jurizării, cei douăzeci de tineri selectați au fost invitați la sediul organizației, la un mic team building. După prima etapă a întâlnirii (confirmarea participării, distribuirea mapelor, a tricourilor etc.), s-a realizat o sumară introducere a echipei 2V și a oamenilor/instituțiilor care au sprijinit realizarea acestui proiect.

„Bineînțeles că nu puteam să începem discuțiile fără să-i provocăm pe participanți la un scurt joc de introducere (energizer), prin care aceștia să se deschidă grupului, distrându-se și făcând în același timp un exercițiu de memorie”, explică coordonatorul proiectului, Lucrețiu Pop. „Astfel ne va fi mult mai ușor să împărtășim celorlalți participanți experiențele și cunoștințele noastre despre fotografie”, continuă acesta.

La finalul discuțiilor despre activitățile ce vor urma în cadrul proiectului 2V, am invitat-o pe Denisa Pintea, coordonator județean al programului „Let’s Do It, Romania!”, să-i introducă pe tineri în ceea ce înseamnă voluntariatul și să le spună mai multe despre acțiunea din toamnă.

„Ca și la prima ediție „Let’s Do It, Romania!”, unde membrii 2V au realizat clipul de promovare local și diverse materiale grafice, anul acesta ne vom implica cel puțin la fel de mult în proiectul respectiv, sperând să facem împreună o țară mai curată, pe termen lung”, punctează Lucrețiu.

Proiectul „Baia Mare – Dincolo de obiectiv!” este finanțat de către Consiliul Local și Primăria Municipiului Baia Mare, de Clubul Rotary Baia Mare 2005 și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Maramureș. Totodată, avem sprijinul „Rotaract Team” Baia Mare, al Universității de Nord Baia Mare, al Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” și al Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, în calitate de parteneri oficiali ai proiectului.

[top]
Lasă un comentariu