Ziarul Nord

Ziarul Nord

La doar câteva săptămâni de la începerea activității 2V, am decis să realizăm un ziar, dar nu de dragul de a avea o „revistă” tip blog, în care „să ne dăm cu părerea”, ci un produs profesionist, elaborat la un nivel cât de înalt. Așa s-a (re)născut „Nord”, noua ediție a revistei studențești al cărei ultim număr apăruse în urmă cu aproape un deceniu.

Ne-am pus pe treabă și după o lună întreagă de muncă intensă de concepere, adunare și corectare de articole, de aranjare în pagină ș.a.m.d, 2V lansează ziarul „Nord” în data de  23 noiembrie 2010. Atât acesta, cât și al doilea număr, apărut cu două luni mai târziu au fost o provocare pentru toți membrii echipei redacționale (elevi și studenți), standardele autoimpuse fiind ridicate de la bun început.

Produsul creat a fost unul elegant, reprezentativ pentru 2V. Totodată, colaborarea cu studenți și profesori ai Universității de Nord, cu elevi și cu jurnaliști de profesie a fost una din care întreg colectivul de redacție a avut ceva de învățat. Am organizat chiar și un mic training privind redactarea articolelor de presă la redacția ziarului Glasul Maramureșului. Lăsând la o parte cuvintele, te invităm să-ți faci o părere proprie despre ziarul nostru fie citindu-l la biblioteca județeană sau la cea a universității, fie accesându-l online.

Citește ziarul Nord online

 

Apariții în presă (selectiv)

 

Le mulțumim pentru sprijinul acordat

Delia Pop, Dorin Ștef, Angel Zareczki

  • Tipografia Informația Zilei – a tipărit ziarele la un preț foarte bun, făcând acest proiect posibil
  • RBS Service – a oferit sprijin financiar (și practică prețuri foarte bune la listări, copii etc.)
  • Sighet-Online – a facilitat distribuirea ziarului „Nord” în Sighetu Marmației

Le suntem recunoscători de asemenea tuturor celor care ne-au fost alături într-un fel sau altul.