14 Nov 2011

Baia Mare – Dincolo de obiectiv!: realizări, impresii și planuri de viitor

1 Comment

În această vară, Asociația „Voluntari pentru Viitor” (2V) a desfășurat proiectul „Baia Mare – Dincolo de obiectiv!”, acțiune prin care peste 20 de tineri băimăreni au beneficiat de workshopuri gratuite centrate pe arta fotografiei. Ca produs final al zilelor și al orelor nenumărate petrecute cu aparatul foto în dreptul ochiului, 2V împreună cu participanții a realizat o expoziție de fotografie cu un număr de 78 de lucrări (selectate din cele peste 20.000), moment care a fost marcat și prin împlinirea unui an de activitate al organizației.

Cu toate că, public, proiectul se încheiase în acel moment, activitățile continuă și astăzi. Albumele „Baia Mare – Dincolo de obiectiv!”, însoțite de calendare au fost distribuite participanților, finanțatorilor, partenerilor, muzeelor și nu numai, iar în viitorul apropiat plănuim lansarea unui club foto prin care acești tineri, precum și alți doritori să-și poată continua și dezvolta această pasiune.

„Din perspectiva organizatorilor, proiectul a depășit orice fel de așteptări atât din punct de vedere al reușitei și al rezultatelor proiectului, cât și datorită volumului ridicat de muncă pe care nu l-am conștientizat în momentul în care se puneau bazele proiectului”, declară coordonatorul Lucrețiu Pop. „Au fost o experiență și o oportunitate extraordinare pentru toți cei implicați și sunt sigur că, dacă am fi puși în situația de a relua totul de la zero, am face-o!”, punctează acesta.

Proiectul „Baia Mare – Dincolo de obiectiv!” a fost finanțat de către Consiliul Local și Primăria Municipiului Baia Mare, de Clubul Rotary Baia Mare 2005 și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Maramureș. Totodată, am avut sprijinul Rotaract Team Baia Mare, al Universității de Nord Baia Mare, al Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” și al Inspectoratului Scolar Județean Maramureș, în calitate de parteneri oficiali ai proiectului.

[top]
Un comentariu la Baia Mare – Dincolo de obiectiv!: realizări, impresii și planuri de viitor
  1. Salut,

    Am gasit intamplator intr-un birou albumul “Baia Mare dincolo de obiectiv” si pot sa spun ca-mi plac pozele, compozitia reusita pentru diferitele obiective fotografiate, idei diferite si personalitati diferite. In aceasta idee era bine, asta daca nu ati facut-o pana acum, sa va organizati clubul de fotografie. Un club de fotografie, intr-un oras mic ca si Baia Mare, este necesar, zic eu, pentru a anima un pic viata culturala, artistica, care de altfel in subteran. Tot in aceasta idee, se pot dezvolta si alte idei artistice, pana la urma sa se concretizeze si activitati permanente, atractive si distractive pt tineri si nu numai. Deci eu sustin si pot sa propun unele activitati in cadrul Clubului de fotografie.


[top]
Lasă un comentariu